Projekt Steam Hotel i Västerås

Vårt senaste projekt på +Margret har varit att vi i samarbete med Spik Studios tagit hand om stora delar av den textila inredningen på The Steam Hotel, som är den nya juvelen i kronan för ESS Group.

Detta fantastiska hotell har öppnat i Västerås gamla ångkraftverket vid Mälaren. Det som en gång var en av landets största energiproducenter har nu förvandlats till en destination som måste upplevas. Med sina 18 våningar har hotellet 227 rum, restauranger, barer, takterrass,konferenslokaler för upp till 550 personer och en fantastisk spa avdelning med alla faciliteter som man kan drömma om.

Stilen på The Steam Hotel kan beskrivas som industriellt romantisk ”Steam Punk” Den passar in i den historiska miljön som handen i handsken och speglar på ett fantastiskt sätt byggnadens anor som ångkraftverk.

Margret har haft ett nära samarbete med Sofia Juviken på Spik Studios och Stefan Ericsson på ESS Group  i samband med leverans  av alla textilier till Bar – Lobby – Lounge – Entré – Matsal – Restaurang – Spa och hotellets Roof Top restaurang & bar Locavore.

Det blev i slutändan 100-tals kuddar, dynor till stolar, sängöverdrag och många meter gardiner i en uppsjö av olika färger & kvalitéer.

Första mötet

Allt detta började med ett intensivt möte på Spik studios kontor i Göteborg då våra projektledare Colin och Ami från +Margret träffade Sofia Juviken och de designers som är inblandade i projektet.

Sedan har allt måttanpassats efter många besök på plats i Västerås.

Colin säger

”Det har varit en utmanade projekt på många olika sätt. Inget rum har varit det andra likt och ingen vägg är lik en annan, vi har tagit fram många special lösningar, allt från infästning direkt i gigantiska järnbalkar till, ned-pendlade special lackade skenor och tillbehör.

Ett av kraven var att vi inte fick borra mer än max 3 cm djupt i taken på alla våningar då det går rör för vattenburen värme strax ovanför.

Vi har i skrivande stund lite små detaljer kvar att fixa, men i det stora hela så har projektet gått väldigt bra.

Den 16 Augusti var mitt första men absolut inte mitt sista besök på det färdiga hotellet, man möts av en helt fantastisk och imponerande entré med hela 17,3 meters tak höjd! Det är en mäktigt känsla!

Inredningen är genomgående fantastisk, allt är så genomtänkt & man kan inte säga annat än att Steam Hotel är häftigt!
Väl värt att ta sig tid till ett besök med övernattning”

Vår projektledare Ami säger

” Det var bland annat upp emot 800 olika dynor och kuddar till stolar och soffor, samt sängöverdrag i mängder av olika mått och tyger.
Det har varit fantastiskt att få jobba med så många olika material och modeller, jag har drömt om alla dessa kuddar hela sommaren och nu när jag har fått se bilder på det färdiga resultatet så blev det helt underbart och jag längtar efter att få se det live.
Inklusive alla gardiner och draperier till de offentliga ytorna så är det MÅNGA meter tyg som vi har förädlat till färdiga produkter”

Vi ser fram emot Spiks nästa projekt och vill avsluta med; Good luck with your amazing destination.

Spik Studios

ESS Group

Projekt Ansvarig: Colin Felton  – Colin@margret-gardin.se

Projekt Support: Ami Ivarsson – ami@margret-gardin.se

Projekt