Om oss

om oss
OM OSS

Om oss

Margret är en av Skandinaviens ledande totalleverantörer av textil inredning för kontor, hotell, skola, vård och omsorg. Vi är även specialiserade inom specialsömnad till detaljistled och kundanpassade produkter.

Idag är vi 21 anställda i Skene och genom våra uppdragsgivare utför vi projekt i Sverige och övriga delar av världen. Varje år monterar vi upp 50 000 m gardinskenor, hänger ca 120 000 m gardintyg och genomför ca 2 500 textiluppdrag, allt i egen regi. Vi på Margret tar ett helhetsansvar för alla uppdrag och projekt som vi åtar oss, från måttagning till färdigt och monterat på plats.

Vem är då Margret?

1956 startade systrarna Maria & Greta ett företag, det fick namnet MARGRET Gardinkonfektion. Företaget skulle syssla med sömnad till bygdens väverier. 1972 var det dags för sönerna Bengt Mauritzson och Bengt Högberg att ta över. Familjen Mauritzson gick in som 100 % ägare år 1987. Idag är familjen ägare i generation 2 och 3.

Maj 2013 flyttade vi till nya helt renoverade lokaler i Skene. De nya lokalerna är anpassade till flödet och ger oss stora möjligheter till effektiviseringar.

+Margret - Vår affärsidé

Vi skall genom hållbara lösningar leverera inredningstextilier och med vårt helhetskoncept där vi gör allt i egen regi så tar vi ett helhetsansvar för våra produkter. Margrets gardinkonfektion är med från måttagning till montering på plats, detta ger våra kunder en trygghet i att anlita oss som leverantör.

+Margret - Vårt miljöarbete

Vi arbetar dagligen med att minska vår miljöpåverkan genom att arbeta enbart med returnerbart emballage, återvinning samt samordnade transporter och resor. Vår strävan är att arbeta med leverantörer som har ett aktivt miljöarbete.

+Margret - Vår vision

Vi skall bibehålla och stärka vår position i de skandinaviska länderna och ta med vårt koncept utanför Skandinavien genom att ha uppdragsgivare i andra länder. Ett led i detta är att förtydliga och stärka vårt varumärke ”Margret” genom produkter, marknadsföring och profilering